על המוזיאון
המוזיאון הינו מוזיאון לאדריכלות, ראשון מסוגו בישראל. המוזיאון נפתח בחיפה ב 14 בספטמבר 2012.
המוזיאון ממוקם בסטודיו בו עבד האדריכל פרופ' מוניו גיתאי וינרויב ז"ל. היוזמה להקמת מוזיאון אדריכלות בחיפה, הינה של הבמאי עמוס גיתאי,שביקש להסב את הסטודיו בו עבד אביו למוזיאון לזכרו.
המוזיאון הוקם בשיתוף עם עירית חיפה וחברת מוזיאוני חיפה. על התאמת המבנה לייעודו כמוזיאון, משרד "קובלסקי אפרת" של האדריכלים צבי אפרת ומאירה קובלסקי, על הביצוע אחראית האדריכלית כרמית הרניק סער.
התערוכה 'הארכיטקטורה של הזיכרון' הייתה תערוכת הפתיחה של המוזיאון. התערוכה אותה אצר עמוס גיתאי הייתה מעין דיאלוג פומבי בין הארכיטקט האב לבין הבן, במאי סרטים שחולק עם המתבונן פרשנות, פענוח חידה.
התערוכה הוצגה בחלל הארכיטקטוני שהיה מקום היצירה של מוניו אביו. זהו חלל פשוט שנשאר במערומיו, באסתטיקה המינימאליסטית שלו. גיתאי הבן מבקש למקם תערוכה או אולי מיצג שיכנס בתוכו את התחושה הכמעט טקסית הזו.
במוזיאון מוצגות מדי שנה תערוכות מתחלפות בנושאי אדריכלות ישראלית ובינלאומית ומתקיימים בו אירועים שונים: מפגשים עם אדריכלים ויוצרים שתחום עבודתם משיק לאדריכלות. התערוכות במוזיאון יהיו חלקן תמאטיות וחלקן מונוגרפיות. כאשר הכוונה היא לעורר דיון ולעלות שאלות הנוגעות לאדריכלות ועומדות במרכז העניין הציבורי בישראל.
התערוכה 'הארכיטקטורה של הזיכרון' הייתה תערוכת הפתיחה של המוזיאון.
התערוכה אותה אצר עמוס גיתאי הייתה מעין דיאלוג פומבי בין הארכיטקט האב לבין הבן, במאי סרטים שחולק עם המתבונן פרשנות, פענוח חידה.
התערוכה הוצגה בחלל הארכיטקטוני שהיה מקום היצירה של מוניו אביו .זהו חלל פשוט שנשאר במערומיו, באסתטיקה המינימאליסטית שלו. גיתאי הבן מבקש למקם תערוכה או אולי מיצג שיכנס בתוכו את התחושה הכמעט טקסית הזו.
במוזיאון מוצגות מדי שנה תערוכות מתחלפות בנושאי אדריכלות ישראלית ובינלאומית ומתקיימים בו אירועים שונים: מפגשים עם אדריכלים ויוצרים שתחום עבודתם משיק לאדריכלות..התערוכות במוזיאון יהיו חלקן תמאטיות וחלקן מונוגרפיות. כאשר הכוונה היא לעורר דיון ולעלות שאלות הנוגעות לאדריכלות ועומדות במרכז העניין הציבורי בישראל .